woensdag, 21. oktober 2009 - 11:35

Rechtszaak tegen Taxi Wolters

Heerenveen

Donderdag 22 oktober dient er bij de rechtbank in Heerenveen een rechtszaak tegen Taxi Wolters. Het taxibedrijf uit Drachten, met ruim honderd werknemers, houdt zich volgens CNV Taxi niet aan de cao. De rechtszaak is aangespannen door het Sociaal Fonds Taxi, de ‘cao-politie’ van de taxibranche.

Volgens CNV-bestuurder Roel van Riezen (CNV Taxi) zijn er al langer problemen met Taxi Wolters over de naleving van de cao. “Er werden bijvoorbeeld zomaar vakantiedagen en tijd-voor-tijd-uren geschrapt. Ruim twee jaar geleden, in juni 2007, hebben we dit al aangekaart bij directeur Wolters, maar die wilde zich hierover voor ons niet verantwoorden. Dus zijn we met onze klachten naar het Sociaal Fonds Taxi gestapt. Kennelijk zijn zij ook tot de conclusie gekomen dat er iets goed mis is met het bedrijf.”

Volgens Van Riezen zal het Sociaal Fonds Taxi waarschijnlijk eisen dat het taxibedrijf zich aan de cao houdt, op straffe van een dwangsom. "Als de rechter inderdaad tot de conclusie komt dat Taxi Wolters de cao niet naleeft, dan roepen wij de gemeente Leeuwarden - als grote opdrachtgever - op om geen zaken meer te doen met dit bedrijf. De gemeente heeft tenslotte een voorbeeldfunctie en moet geen zaken doen met bedrijven die de cao overtreden en werknemers onderbetalen. Ik heb hierover al een gesprek gehad met de verantwoordelijke wethouder van Leeuwarden."
Provincie:
Tag(s):