donderdag, 22. januari 2009 - 16:07

Redlight Art Amsterdam officieel geopend

Amsterdam

Op donderdag 22 januari hebben de Amsterdamse wethoudes Carolien Gehrels, Fer Felder (De Key-De Principaal), Wil Codrington (stadsdeel Centrum) en Angela Serino (curator) het Redlight Art Amsterdam officieel geopend.

Onder de naam ‘Redlight Art Amsterdam’ gaan acht kunstenaars een jaar werken in de zogenoemde Schellingpanden gelegen aan de Bergstraat en Korsjespoortsteeg.

Een van de panden zal de rol vervullen van een guesthouse waar internationale kunstenaars op uitnodiging en op tijdelijke basis
deelnemen aan het project. De buurt krijgt door dit project een nieuwe dynamische invulling en zal naar verwachting een nieuwe stroom bezoekers aantrekken.

De kunstenaars

Redlight Art Amsterdam (RLAA) is een ‘artists in residence’-project, waaraan nationale en internationale kunstenaars deelnemen. De deelnemende kunstenaars komen uit alle delen van de wereld. Mounira Al Sohl is geboren in Beiroet, Francesca Grilli en de curator Angela Serino in Italië, Ahmet Ogut in Turkije, Achim Lengerer in Duitsland, Egle Budytyte
in Litouwen, Laurence Aagerter in Frankrijk, Alexis Blace in de VS en Niels Vis in Nederland. Het is het derde project binnen het Redlight Concept. In januari 2008 is het project Redlight Fashion Amsterdam (modeontwerpers) van start gegaan en in september 2008 Redlight Design Amsterdam (sieradenontwerpers).

Talentontwikkeling

Redlight Art Amsterdam is bedoeld als impuls voor de ontwikkeling van (inter)nationaal toptalent in de creatieve industrie. De kunstenaars werken en wonen in panden die tijdelijk leeg staan. Deze panden zijn tijdelijk leeg komen te staan door de inspanning van de gemeente en het stadsdeel om de criminaliteit op de Wallen terug te dringen. RLAA is een tijdelijk project en staat los van de uiteindelijke bestemming van de panden.
Provincie:
Tag(s):