donderdag, 19. maart 2009 - 10:16

Regenton van 5.000 liter op Waagplein

Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden is op 5 maart 2009 gestart met de regentonactie. Om de actie meer bekendheid te geven, staat zaterdag 21 maart 2009 een regenton van 5.000 liter op de Lange Pijp bij het Waagplein in Leeuwarden. Inmiddels zijn al ruim 100 regentonnen afgehaald bij de Kelvinstraat.

Inwoners van Leeuwarden krijgen daar informatie over de actie en kunnen de vier soorten regentonnen bekijken en bestellen.

Het doel van de regentonactie
De regentonactie komt voort uit het gemeentelijke rioleringsplan, dat in december 2008 is vastgesteld. Duurzaamheid - in de brede zin van het woord - is binnen dit rioleringsplan een speerpunt. De gemeente startte de regentonactie om haar inwoners bewuster en duurzamer om te laten gaan met leiding- en regenwater. Elk huishouden in Leeuwarden kan één regenton bestellen.

Er zijn regentonnen van kunststof en van hout, variërend in prijs van € 25,- tot € 60,-. De tonnen kunnen via een formulier worden besteld (via het digitaal loket op www.leeuwarden.nl, bij de centrale balie in het stadskantoor en de Kelvinstraat 7). Tip: Lever het formulier direct in op de Kelvinstraat 7, zodat na pinbetaling (afhankelijk van de voorraad) de ton direct meegenomen kan worden.
Provincie:
Tag(s):