maandag, 15. juni 2009 - 13:21

Reizigers kunnen weer naar het toilet op Maaslijn

Venlo

Spoorbeheerder ProRail heeft samen met Veolia afgesproken de toiletten op de Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond binnen een maand weer in gebruik te nemen. Dit heeft ProRail bekend gemaakt. De toiletten aan boord van de treinen zijn afgesloten omdat er geen vergunning is voor het legen van de toiletten op het emplacement in Venlo.

De nieuwe treinen van Veolia zijn voorzien van speciale toiletten. Deze toiletten lozen het afval niet op het spoor, maar dit wordt opgevangen in speciale tanks. Deze tanks worden vervolgens met een vacuumpomp leeggepompt in het riool. Omdat deze pomp niet goed is aangesloten op het riool is er voor het gebruik van de pomp geen vergunning afgegeven. In verband hiermee zijn de toiletten aan boord van de treinen gesloten.

Om aan deze onwenselijke situatie een einde te maken hebben ProRail en Veolia reeds de opdracht verstrekt aan een aannemer om de pomp op de juiste wijze aan te sluiten op het riool. De gemeente Venlo heeft haar medewerking toegezegd. De aansluiting zal binnen een maand zijn gerealiseerd. Vanaf dat moment kunnen reizigers weer gebruik maken van het toilet.
Provincie:
Tag(s):