dinsdag, 25. augustus 2009 - 12:13

Relschoppers Cambuur op internet en TV

Leeuwarden

De politie heeft de afgelopen twee weken 28 aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de rellen na afloop van de wedstrijd SC Cambuur — Roda JC op woensdag 3 juni. De teller staat hiermee op 47 aanhoudingen. De komende periode worden er nog meer mensen aangehouden.

Tijdens de zomerperiode heeft het onderzoeksteam niet stilgezeten. Zo werden er 69 dossiers gemaakt van verdachten. Van deze verdachten werden er tot nu 47geïdentificeerd en aangehouden.
Tijdens de verhoren bekenden alle verdachten dat ze strafbare feiten hadden gepleegd. De verdachten verklaarden tegenover de rechercheurs dat ze zich hadden mee laten slepen door de grote groep relschoppers. Mede door het verlies van de wedstrijd en het vele alcoholgebruik liep het volledig uit de hand. Tijdens de verhoren toonden de rechercheurs foto’s en videobeelden van de rellen aan de verdachten. Een groot deel van de verdachten was onder de indruk van het geen ze hadden gedaan.

Van 22 verdachten is de identiteit tot op heden nog onbekend. De foto’s van deze 22 verdachten worden woensdag 26 augustus gepubliceerd op de opsporingssite www.dadergezocht.nl van de Friese politie. Een week later worden de foto’s eveneens getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht van de AVRO. De politie roept mensen op die betrokken zijn geweest bij de ongeregeldheden om zich alsnog te melden. Zo kun je voorkomen dat je foto in de publiciteit komt.
Provincie:
Tag(s):