dinsdag, 24. februari 2009 - 20:25

Renate Dorrestein in FlevoMeer Bibliotheek

Lelystad

Op woensdag avond 11 maart 2009 organiseert FlevoMeer Bibliotheek Lelystad in samenwerking met de ‘Vrienden van de Bieb’ een literaire avond.

Gast en tevens spreekster is de schrijfster Renate Dorrestein.
De lezing vindt plaats in de Bibliotheek | Lelystad. Aanvang lezing 20.00 uur.

Entreekaarten à € 5,00 zijn verkrijgbaar bij de receptie van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. De toegang voor de ‘Vrienden van de Bieb’ is gratis.
In de pauze is er gelegenheid om boeken van de auteur te kopen en te laten signeren onder het genot van een kopje koffie of glas wijn.

Renate Dorrestein werd geboren in 1954 in Amsterdam als tweede dochter in een ruimdenkend rooms-katholiek gezin. Haar vader was advocaat en haar moeder stond voor haar huwelijk voor de klas. Renate ging naar het gymnasium en kwam daarna in de journalistiek terecht.

Renate Dorrestein wilde het liefst boeken schrijven. In 1983 ontdekte een uitgeverij haar talent en verscheen haar debuutroman Buitenstaanders. Deze roman werd een doorslaand succes en haar titel als schrijfster was gevestigd. Hierna volgden nog vele romans.

Haar roman Verborgen Gebreken is in 2004 verfilmd. Ook van de roman Zonder genade zijn de filmrechten reeds verkocht. In 2008 schreef Renate Dorrestein het Boekenweekessay.

Zojuist verschenen
De roman Zolang er leven is is opnieuw verschenen. Ook opnieuw verschenen is de roman Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor.

Voor mooie zinnen moet je niet bij mij zijn.
Renate Dorrestein beweert absoluut geen fantasie te hebben en al helemaal geen idee waar haar boeken over gaan. Maar al twintig jaar is er een grote groep mensen die naar de winkel sprint als er een nieuw boek van Renate Dorrestein verschijnt.

Het geheim van Renate Dorrestein zit in haar talent, passie, humor, ironie en verontwaardiging. De zelfmoord van haar zusje in 1979 heeft op haar schrijverschap een enorme invloed gehad, net als later de ziekte ME, die haar ruim tien jaar lang het leven moeilijk maakte.

Dorrestein deinst er niet voor terug om in haar romans over maatschappelijke kwesties te schrijven en dit maakt haar werk uniek, en staat het lang op de bestsellerslijst.
Het werk van Dorrestein wordt nationaal en internationaal bejubeld!
Provincie:
Tag(s):