woensdag, 20. mei 2009 - 19:44

Reserveringsovereenkomst Joods Centrum Almere getekend

Almere

Almere wil graag een complete stad worden en daar hoort ook een compleet aanbod van religieuze voorzieningen bij. In 2007 heeft de Joodse Gemeente Almere een verzoek ingediend voor de vestiging van een Joods centrum in Almere. De gemeente heeft het voornemen om de locatie aan de Pimpernelstraat in de Kruidenwijk hier aan toe te kennen.

Op deze locatie is momenteel de dépendance van de Al-Iman basisschool gevestigd. Deze school zal door gebrek aan ruimte in de loop van 2010 verhuizen naar een nieuwe locatie.

De gemeente heeft afspraken gemaakt met de stichting Joods Centrum Almere (JCA) voor de vestiging van een Joods centrum in Almere. Deze afspraken zijn opgenomen in de reserveringsovereenkomst die door beide partijen is ondertekend. Hoofdlijn hierin is dat de gemeente Almere de locatie aan de Pimpernelstraat maximaal vier jaar reserveert voor de komst van het Joods Centrum Almere. In deze vier jaar kan de stichting JCA geld inzamelen voor de ontwikkeling van het centrum.

Mocht het Joods Centrum Almere er komen, dan betekent dit dat op de locatie aan de Pimpernelstraat een nieuw gebouw gerealiseerd wordt. Het Joods Centrum Almere moet een gebouw worden met onder andere een synagoge, een feestzaal, een ritueel bad, een kinderopvang, een koosjer winkeltje en een bibliotheek.
Provincie:
Tag(s):