zaterdag, 14. november 2009 - 16:06

Reuzenkat Shin-Chan op Schiphol gestorven

Amsterdam

De Telegraaf meldt zaterdag dat een van de drie reusachtige Ashara-katten, Shin-Chan, die al sinds vorig jaar op Schiphol werden vast gehouden is overleden. De eigenaar van het dier heeft zijn in Amerika gefokte peperdure huisdier nooit in zijn armen kunnen houden. Na veertien maanden gevangenschap is het dier in zijn transportkooi overleden.

De katten werd direct bij aankomst op Schiphol in beslag genomen door de Algemene Inspectiedienst. Deze wilde eerst controleren of de luipaard achtige dieren geen beschermde diersoort waren. Ashara-katten zijn zo genaamde hybride katten. Ze zijn gefokt uit drie kattensoorten: een Afrikaanse serval, een Aziatisch luipaardkat en een gewone huiskat, namelijk de Egyptische Mau.

De Ashara-kat kan wel 15 kilo wegen en is zo groot als een flinke hond. Ze kosten rond de $ 27.000,-.

Justitie laat een sectie uitvoeren om de doodsoorzaak van de kat te kunnen vaststellen. Ook eigenaar Jeffrey Borrenbergs, die nooit wist waar zijn dier werd vastgehouden wil ook een sectie op het dier. Hij wil weten of zijn dier wel goed verzorgd werd. De plotselinge dood van de kat zou ook nog een 'truc' van justitie kunnen zijn om zo van het gedoe rondom de kat af te komen, aldus Borrenbergs in de krant.

Hoe het met de andere twee Ashara-katten, die naar Rusland zouden gaan, gaat is niet bekend.
Categorie:
Tag(s):