maandag, 10. augustus 2009 - 19:52

Rieu verkoopt beter dan AC/DC en Metallica

Maastricht

Met ruim 554.000 verkochte tickets en een omzet van meer dan 57 miljoen dollar staat André Rieu op de 4de plaats in Billboard's 'Top 25 best selling tours' van de eerste helft van 2009. Volgens het toonaangevende Billboard Magazine is Rieu daarmee de best verkopende mannelijk wereldwijd, zo meldt zijn organisatie. Alleen Madonna, Tina Turner en Britney Spears bleven hem voor. Bands zoals Bruce Springsteen, AC/DC en Metallica draaien een lagere omzet, zo blijkt uit de lijst.

Rieu, die ook al nummer 8 was in Pollstar’s 2008 touring chart, is blij met het nieuws; “Het is fantastisch. De laatste 30 jaar hebben we ontzettend hard gewerkt om zo veel mogelijk mensen te laten zien dat klassieke muziek ook leuk kan zijn. Dat was mijn missie en gezien het feit dat we zo hoog in de chart staan lijkt het erop dat we daar in geslaagd zijn!”

In het laatste jaar toerde Rieu en zijn 55 koppig Johann Strauss Orkest door Japan, Australië, Europa en 35 steden in Amerika en Canada. Voor de rest van het jaar staan nog concerten in Australië, Nieuw Zeeland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en België op Rieu’s drukke programma. In september gaat hij voor een promotour voor het eerst naar Brazilië.
Provincie:
Tag(s):