woensdag, 18. maart 2009 - 9:55

Right to Play-balestafette is voltooid

Utrecht

De Right to Play-balestafette is voltooid. Met 4000 kilometer op de teller fietsten Valentijn en Yvonne van der Valk begin februari 2009 Hurghada binnen. In deze Egyptische stad brachten zij de laatste rode bal naar kinderspeeltuin Cheeky Monkeys. Zeven andere balletjes arriveerden al voor het echtpaar.

“Het aantal aangekomen ballen is niet groot, maar toch zijn onze doelen bereikt�, vertelt Valentijn opgetogen. Met de verkoop van de ballen in Nederland en tijdens onze fietstocht hebben we 10.117 euro opgehaald, meer mensen hebben over Right to Play gehoord en er is heel enthousiast gereageerd op de uitdaging mee te spelen. De meest gekke manieren en wegen werden verzonnen om de bal in Hurghada te krijgen. Tot in Alaska en Thailand aan toe werden ze geregistreerd.�

Het idee was namelijk om via een ketting van mensen het in Nederland gekochte balletje naar Egypte te spelen. De route die de bal aflegde, was te volgen via de website www.ball2egypt.com. Valentijn en Yvonne hebben hun eigen bal op de fiets gebracht, via de Raad van Europa in Straatsburg, het colosseum in Rome en de piramides in Giza.
Hun fietstocht was daarmee niet beëindigd, zij trapten nog een stukje door richting Libanon waar ze 13 maart de grens over gingen. De komende maand verzorgen ze hier workshops Teambuilding & Communicatie voor de coaches van Right to Play, de humanitaire organisatie die zich inzet om kinderen wereldwijd te laten spelen.
Provincie:
Tag(s):