dinsdag, 2. juni 2009 - 11:13

Rijbewijs kwijt na gevaarlijke wheely

Ferwerd

De politie heeft maandag het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige inwoner van Gouda. De man die op zijn trike op de Ljouwerterdijk reed maakte een �wheely� en kwam daarbij op de linker weghelft terecht. Door een stuurcorrectie wist de bestuurder een aanrijding te voorkomen. De man kreeg proces-verbaal voor gevaarlijk rijgedrag en moest zijn rijbewijs inleveren.

De trike-rijder was niet de enige die afgelopen weekend zijn rijbewijs kwijt raakte. In Makkum raakte een 22-jarige moterrijder zijn rijbewijs kwijt, nadat hij de Weesterweg met 60 km per uur te hard passeerde.

In Nijland overkwam een 18-jarige bromfietser hetzelfde na een ritje van 90 km per uur op de Trije Dyken.

En in Bolsward dachten een 18-jarige inwoner van Nijland en van een 21-jarige inwoner van Bolsward 'The Dukes of Hazard' te zijn. De mannen die zich op de Snekertrekweg bevonden, vertoonden daar nogal gevaarlijk rijgedrag. Toen de agenten bezig waren met een controle, zagen zij de beide voertuigen op hun afkomen. Plotseling remde een van de bestuurders zodanig af dat het voertuig in de tegenovergestelde richting kwam te staan. De mannen kregen proces-verbaal voor te hard en onveilig rijden en tevens werd ook hun rijbewijs ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):