vrijdag, 5. juni 2009 - 11:32

Rijkaard nieuwe trainer Galatasaray

(Elfvoetbal) Frank Rijkaard wordt de nieuwe trainer van Galatasaray SK. Onze landgenoot wordt daarmee de opvolger van Bülent Korkmaz, die eerder deze week werd ontslagen na een teleurstellende dienstperiode. Rijkaard keert daarmee na een sabbatical van een jaar terug in de trainerswereld.

Van 2003 tot 2008 zwaaide de 46-jarige Amsterdammer de scepter bij Barcelona. Na een succesvolle periode, met onder meer twee landstitels en het winnen van de Champions League, werd zijn contract vorig jaar niet verlengd. Bewust koos de 73-voudig Nederlands international voor een rustjaar. Sindsdien werd de naam van de voormalige centrale verdediger in contact gebracht met van allerlei banen. Ajax zegde hij af, omdat hij de voorkeur gaf aan een nieuw avontuur in het buitenland.

Galatasaray was op zoek naar een Nederlandse trainer. Waar de media aanvankelijk uitging van Co Adriaanse richtte de Turkse club haar pijlen op Rijkaard. Nadat in februari 2009 al Michael Skibbe werd ontslagen in Istanboel, was diens opvolger Bülent Korkmaz evenmin succesvol.
Categorie:
Tag(s):