zaterdag, 17. januari 2009 - 18:54

Rijverbod voor dronken bestuurders

Regio

Rijden met drank op is levensgevaarlijk voor jezelf, maar ook voor andere weggebruikers. Het drinken van 3 glazen alcohol verhoogt het ongevalrisico met 100%. De politie controleert regelmatig op alcohol in het verkeer, zo ook vrijdagavond en - nacht.

Een 52-jarige automobilist uit Tweede Exloermond is op het Zuiderdiep aangehouden. De man werd ter controle aan de kant gezet. Hij moest een blaastest ondergaan en werd op basis van de uitslag aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man middels een ademanalyse 0,55 promille. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van een uur. Ook kreeg de man nog een bekeuring omdat hij zijn autogordel niet droeg.

In Emmen heeft de politie vrijdagavond een 27-jarige automobilist aangehouden op de Ermerweg. De man werd ter controle aan de kant gezet. Hij moest een blaastest ondergaan en werd op basis van de uitslag aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man middels een ademanalyse 1,13 promille. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige automobilist uit Wijster aangehouden op het Makkum. De man had gereden onder invloed van alcohol en dat werd bevestigd door een blaastest. Op het politiebureau scoorde man middels een ademanalyse 1,64 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De man kreeg ook een rijverbod van tien uur opgelegd.
Provincie:
Tag(s):