dinsdag, 1. september 2009 - 13:05

Rithmeester Park bij laatste drie kandidaten: Beste Plan 2009

Breda

Het Ministerie van Economische Zaken heeft in samenwerking met uitgever Elba Media, bekend van het blad Bedrijventerrein, een verkiezing uitgeschreven voor de beste Nederlandse bedrijventerreinen. Deze Awards worden eenmaal per drie jaar toegekend. Ze zijn beschikbaar in de categorieën: ‘plan’, ‘bestaand’ en ‘geherstructureerd’.
Breda heeft zich met Rithmeester Park kandidaat gesteld en is samen met het Haagse Binckhorst en het ACT in Haarlemmermeer genomineerd.

In de categorie ‘bestaand’ staan bedrijvenpark Borchwerf in Roosendaal en Industrieterrein Moerdijk op de nominatie. Zij binden de strijd aan met BioScience Park in Leiden. Voor de categorieën ‘bestaand’ en ‘geherstructureerd’ heeft Breda geen terreinen aangemeld.

25 Nederlandse bedrijventerreinen die tot de beste van Nederland behoren, waaronder Rithmeester Park, zijn te boek gesteld en dienen als voorbeeld voor andere ontwikkelaars. Van elk van deze terreinen is een uitgebreide analyse gemaakt door studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Een panel van deskundigen uit verschillende disciplines heeft per categorie drie terreinen geselecteerd.

Op woensdag 2 september aanstaande presenteren alle kandidaten zich ten overstaan van een 15 man sterke jury. Ook Breda krijgt een kwartier de tijd om Rithmeester Park te promoten. Op 8 oktober wordt de uitslag bekend gemaakt.
Provincie:
Tag(s):