donderdag, 28. mei 2009 - 23:25

RKC met één been in eredivisie

(Elfvoetbal) RKC Waalwijk is nog één wedstrijd verwijderd van promotie naar de eredivisie. De ploeg van trainer Ruud Brood won donderdag in eigen huis met 2-0 van De Graafschap. De tweede wedstrijd van de finale van de play-offs om promotie en degradatie is zondag in Doetinchem.

De terechte overwinning voor de Waalwijkers kreeg in slechts drie minuten vorm. In dat korte tijdsbestek moest De Graafschap twee treffers incasseren en die klap kwamen de Superboeren niet meer te boven. Ferne Snoyl was bij beide doelpunten betrokken. De middenvelder krulde in de vijftigste minuut een vrije trap binnen. Nauwelijks drie minuten later legde Snoyl een tweede vrije trap klaar op het hoofd van Fred Benson, die van dichtbij binnenknikte.

Dat het bij rust nog 0-0 stond, was een klein wonder. RKC kreeg drie opgelegde kansen, maar was voorin niet scherp. Snoyl, Benschop en Obodai kregen de bal niet tegen de touwen. De Graafschap oogde aan de andere kant slap en niet erg vechtlustig. De Superboeren moeten zondag in eigen huis winnen, anders degradeert de ploeg uit de eredivisie.