zaterdag, 21. februari 2009 - 9:52

Robert Doornbos tekent IndyCar-contract

Eindelijk is de kogel door de kerk: Robert Doornbos is dit seizoen actief in de IndyCars. De Rotterdammer heeft een contract getekend bij het Newman/Haas/Lanigan-team, de voormalig werkgever van Champ Car-veelvraat Sebastian Bourdais.

Doornbos reed in de Formule 1 enkele races voor Minardi en Red Bull Racing, voor hij zijn Champ Car-avontuur begon met Minardi Team USA. Hij toonde zich een snelle leerling en eindigde als derde in het kampioenschap in zijn allereerste seizoen. Na het samengaan van de Champ Cars en IndyCars kon hij echter geen vervolg geven aan zijn succesjaar en zocht zijn toevlucht in de A1 Grand Prix en Superleague Formula.

Doornbos: "Ik ben er erg trots op dat ik voor dit team mag racen. Racen in de IndyCars is een grote droom voor mij, zeker bij dit team. Het succes in het verleden van Newman/Haas/Lanigan heeft grote aantrekkingskracht op mij uitgeoefend. Racen op ovals wordt een nieuwe ervaring voor me, maar ik train zo hard als ik kan om ervoor te zorgen dat ik fit genoeg ben. Ik wil iedereen bedanken die deze unieke kans mogelijk heeft gemaakt."

Teambaas Carl Haas: "Ik sla Robert hoog aan, want hij was een sterke concurrent voor ons in 2007. Hij paste zich snel aan aan de situaties in de Champ Car en ik ben overtuigd dat hij eenzelfde leerproces zal doormaken op de ovals, die nieuw voor hem zijn."

De tweede auto voor het team zal bestuurd worden door Graham Rahal, een oude bekende van Doornbos uit de Champ Cars. Volgens het geruchtencircuit bestaat er een kans dat er een derde auto komt, die waarschijnlijk bestuurd zal gaan worden door Milka Duno.
Categorie:
Tag(s):