maandag, 19. januari 2009 - 14:43

Robin Eising toont talent in Regionale wedstrijd Skills Best Men Award

Assen

Robin Eising uit Beilen is tweede geworden in de noordelijke voorronde van de Skills Best Men Award 2009 voor het vak Elektrotechniek. Dit is een wedstrijd voor leerlingen van het VMBO Installatie- en Elektrotechniek, waar de 20 beste leerlingen uit de drie noordelijke provincies strijden wie de beste is. Robin zit in de vierde klas Elektrotechniek Kaderberoeps van de C.S. Vincent van Gogh.

De opdracht dit jaar bestond uit het maken van een installatie in een bewakingsunit voor de organisatie van het "Ponk Pop Festival". Een elektromonteur en een installatiemonteur moeten nauw samen werken om de opdracht klaar te krijgen. Robin Eising moest samenwerken met Kevin Kuipers van het Dr. Nassau College uit Assen die eerste is geworden voor zijn vak installatietechniek.

Kevin moest een wasbak met afvoer en waterleiding monteren en ook een stukje centraleverwarming. Robin ging zich bezighouden met de lichtinstallatie en wandcontactdozen. Er moest ook een groepenkast worden aangesloten die de unit van energie moest voorzien. De beide jongens moesten waarnodig elkaar helpen, maar elk onderdeel werd afzonderlijk gejureerd. De wedstrijd werd georganiseerd door het OTIB.

De jury bestond uit directeuren van belangrijke installatie- en elektrotechnische bedrijven uit het noorden van het land, waaronder Dhr. Gijsbertsen, installatie advies uit Assen. De prestatie van Kevin en Robin is een mooie opsteker van de beide scholen uit Assen.

Als je wordt uitgenodigd om mee te doen met deze wedstrijd betekent dat je bij de toppers hoort. Kevin mag binnenkort meedoen met de landelijke wedstrijd. Robin vertelt dat hij graag in de elektrotechniek werkt en dat hij het leuk vindt om met anderen samen te werken. Robin zit nu in het examenjaar en werkt met veel plezier aan zijn toekomst. Na zijn opleiding wil Robin technicus bij de luchtmacht worden en later - als het kan - piloot.
Provincie:
Tag(s):