zaterdag, 3. januari 2009 - 12:22

Robinho had bijna in PSV-shirt gespeeld

(Elfvoetbal) Huidig Manchester City-speler Robinho was in 2005 bijna van PSV geweest, maar doordat de moeder van de aanvaller werd gekidnapt ging de overgang niet door.

Volgens voormalig technisch manager Stan Valckx was de transfer zo goed als rond. De raad van commissarissen had ingestemd met de komst van de Braziliaan en Valckx vertrok vervolgens met toestemming van toenmalig voorzitter Hans Westerhof en trainer Guus Hiddink naar Zuid-Amerika.

"Maar in die periode werd de moeder van Robinho gekidnapt. De voorzitter van zijn club Santos had hem destijds heel erg bijgestaan en Robinho wilde die man niet onder druk zetten door de transfer te forceren", zegt Valckx in de Volkskrant.

De nieuwe technisch directeur van Shanghai Shenhua vervolgt: "Als zijn moeder niet was ontvoerd, had Robinho bij PSV gespeeld, want dat wilde hij zelf ook. Nu ging hij vijf maanden later voor een bedrag van 35 miljoen dollar naar Real Madrid, terwijl hij ons indertijd slechts 12/13 miljoen dollar zou hebben gekost."
Categorie:
Tag(s):