dinsdag, 17. februari 2009 - 19:00

ROC leerlingen maken kennis met de krijgsmacht

Ede

Op dit moment vinden op de Prins Maurits Kazerne in Ede de Kennismakingsdagen voor diverse Instroomopleidingen plaats. Tijdens deze dagen wordt aan jongeren vanaf 15 jaar de mogelijkheid geboden om zich te oriënteren op de diverse instroomopleidingen en kunnen zij kennismaken met de krijgsmacht. Naar verwachting zullen meer dan duizend jongeren de kennismakingsdagen bezoeken.

De instroomopleidingen zijn een belangrijke schakel in het nieuwe wervingsbeleid van de krijgsmacht. Het ministerie van Defensie staat voor de uitdaging om ruim 7.000 militaire vacatures te vullen. Op dit moment nemen meer dan 2.200 leerlingen deel aan instroomopleidingen voor Defensie bij 29 Regionale Opleidingen Centra (ROC). Defensie wil het aantal leerlingen uitbreiden naar 3.000 in 2009. Tijdens de opleiding kan de stage van de leerlingen bij Defensie plaatsvinden, zodat de leerling naast zijn civiele opleiding kan ervaren of een functie bij Defensie wat voor hem of haar is.

In een uitdagend 24 uur programma ervaren de deelnemers hoe het is om leiding te krijgen, om te gaan met discipline, zich te camoufleren, te werken in groepsverband, om te gaan met kaart en kompas en vooral fysiek bezig te zijn. De leerlingen bivakkeren onder begeleiding van twintig militairen van de Koninklijke Marine en de Koninklijke Landmacht in een tentenkamp.
Provincie:
Tag(s):