donderdag, 2. april 2009 - 10:02

ROC Zeeland en JouwZeeland op National Geographic

Zondag 5 april besteedt National Geographic Channel aandacht aan de door Zeeuwse studenten gebouwde zonneboot van het ROC Zeeland en aan JouwZeeland, tijdens het programma Green Dream District.

Green Dream District is een nieuw tv-programma op National Geographic, waarin presentatoren Joris Putman en Levi van Kempen jonge uitvinders de kans geven om verrassende, maar ook simpele duurzame oplossingen te presenteren aan een vakjury. Zij strijden om één ding: wie heeft de meest duurzame uitvinding van 2009 en wint de hoofdprijs van 5.000 euro?

In iedere aflevering staat een provincie centraal, aanstaande zondag staat de uitzending in het teken van Zeeland.

Op dinsdag 17 maart werden opnames voor Green Dream District gemaakt op het ROC Zeeland in Middelburg, waarin de zonneboot centraal staat. Studenten van het ROC Zeeland werken aan deze innovatieve uitvinding in het kader van het project sCool (leren in de praktijk) en zullen hiermee
deelnemen aan de zonnebootrace, de Dutch Open Solarboat Challenge. Deze race vindt plaats van 15 t/m 20 juni 2009.

Ook vertelt een medewerker van de provincie Zeeland tijdens de uitzending iets over JouwZeeland, het platform voor jongeren in Zeeland.
Green Dream District laat zien wat de combinatie van techniek, duurzaamheid, creativiteit en jongeren kan voortbrengen.

De aflevering in het teken van Zeeland wordt uitgezonden op zondag 5
april om 13:00 en om 19:30, op National Geographic Channel. In diezelfde week (5-11 april) wordt de uitzending herhaald; de tijdstippen hiervan verschillen en zijn te vinden op www.nationalgeographic.nl/channel . Onder 'TV OVERZICHT' tref je de uitzendschema's per dag aan.

Meer informatie over het programma Green Dream District is te vinden op www.greendreamdistrict.nl

Meer informatie over de zonnebootrace is te vinden op www.dutchopensolarboatchallenge.org
Provincie:
Tag(s):