zondag, 9. augustus 2009 - 0:00

Roda en Groningen delen punten

(Elfvoetbal) FC Groningen lijkt een zwaar seizoen te krijgen. De ploeg van trainer Ron Jans kan de verwachtingen voorlopig nog niet waarmaken. Bij Roda JC werden opnieuw punten gemorst: 1-1.

Groningen speelde zich de afgelopen seizoenen steevast bij de bovenste ploegen in de Eredivisie. Dit jaar zou dat niet anders worden. Eén probleem: het vertrek van Marcus Berg. Ook tegen Roda JC bleek dat weer een forse aderlating voor de Groningers.

De Limburgers gingen op eigen bodem gretig van start en drukten FC Groningen tegen het doel van Brian van Loo - die de geblesseerde Luciano verving - aan. De treffer van Anouar Hadouir na negentien minuten was meer dan verdiend: hij schoot prachtig raak uit de draai van buiten de zestien.

Roda kon de wedstrijd vervolgens niet naar zich toe trekken, terwijl Groningen er slechts met wat speldenprikjes aan te pas kwam. De gelijkmaker kwam daarom uit uit de lucht vallen. Aanvoerder Koen van de Laak legde de bal na een half uur met zijn hoofd klaar voor de instormende Goran Lovre, die met een schuiver in de verre hoek doelman Bram Castro verraste.

Op het moment dat de bezoekende ploeg de wedstrijd steeds meer in handen kreeg, kwam Groningen met tien man te staan. Spelmaker Danny Holla kreeg volkomen terecht de rode kaart voorgehouden na een onstuimige tackle op Mads Junker. De Kerkraders profiteerden echter niet in het resterende half uur.

Al dacht Eric Addo even de wedstrijd te beslissen. Vijf minuten voor tijd kopte de Ghanees een voorzet prachtig in de verre hoek, maar Van Loo toverde de bal met zijn vingertoppen uit het doel. Het bleef daarom bij 1-1. Overigens maakte Mike Zonneveld zijn debuut voor Groningen. De huurling van PSV deed een half uur mee.
Categorie:
Tag(s):