woensdag, 23. september 2009 - 19:52

Roelof van Echten kiest architect school Bentinckspark

Hoogeveen

Het Roelof van Echten College heeft de architect gekozen voor haar nieuwbouwlocatie in het Bentinckspark. De keus is gevallen op architectenbureau RAU uit Amsterdam dat op korte termijn begint met het ontwerpen van het nieuwe schoolgebouw.

RAU is een toonaangevend bureau dat vaker heeft ontworpen voor onderwijsinstellingen als de Rijksuniversiteit Groningen en het Piter Jelles in Leeuwarden. Daarnaast is het bureau bekend van het Christiaan Huygens College in Eindhoven, de eerste CO2-neutrale school van Nederland. Ook het nieuwe gebouw van het Wereld Natuur Fonds in Zeist is van de hand van RAU. Het bureau ontving hiervoor onlangs een internationale prijs.

“De keuze voor RAU was unaniem”, zegt directeur Bedrijfsvoering & Beheer, Ronnie Geuzinge. “Met RAU kiezen we voor de toekomst. Zij wisten het best hun visie aan onze onderwijskundige doelen te koppelen. Het bureau inspireert ons en neemt state-of-the-art techniek als uitgangspunt. Dat prikkelt ons om mee te denken in nieuwe oplossingen. Het zal ervoor zorgen dat in het Bentinckspark een school gerealiseerd wordt, waarbij zeer nadrukkelijk vanuit de gebruikers geredeneerd wordt en waarin duurzaamheid als zeer belangrijk item wordt meegenomen.”

Het definitieve ontwerp wordt in het najaar van 2010 verwacht. Het nieuwe schoolgebouw wordt volgens de huidige planning eind 2012 in gebruik genomen.

De nieuwbouw in het Bentinckspark is een onderdeel van een breder huisvestingsplan van het Roelof van Echten College. De komende jaren wordt het aantal locaties van de school teruggebracht van zes naar twee. Naast de nieuwe school in het Bentinckspark wordt ook de huidige locatie Voltastraat vervangen door nieuwbouw. Daarnaast volgen leerlingen van vmbo-voertuigentechniek een deel van hun opleiding in het Mobiliteitscentrum bij Kreeft Opleidingen in Hoogeveen, waarvan de bouw dit najaar start.
Provincie:
Tag(s):