donderdag, 12. februari 2009 - 21:57

Roemeense "Skimmers" na achtervolging opgepakt

Leiden

De politie heeft woensdagmorgen voorkomen dat vier skimmers toesloegen bij een bank aan de Hooglandse Kerksteeg. Drie van hen, mannen van 23, 26 en 30 jaar zonder bekende woon- of verblijfplaats maar van Roemeense nationaliteit, konden na een korte achtervolging worden aangehouden.

‘Bikers’ van de politie zagen even voor het middaguur bij de geldautomaat van de bank de vier mannen staan. Bij het zien van de agenten stopte één van de mannen snel iets in zijn zak. Omdat de politie alert is op pinfraude door skimmen, werd het viertal aangesproken. Ze gingen er onmiddellijk vandoor. De bikers zetten de achtervolging op hen in en arresteerde drie van de vier mannen. Bij de geldautomaat trof de politie een geïnstalleerde skimapparaat aan. De technische recherche heeft onderzoek gedaan bij de geldautomaat en onderzoekt de apparatuur. De bank nam haar maatregelen om weer veilig te kunnen pinnen.

Naar de vierde medeplichtige wordt nog gezocht. De verdachten zitten voor het onderzoek ingesloten en worden vrijdag 13 februari voorgeleid aan justitie.
Provincie:
Tag(s):