maandag, 20. april 2009 - 19:56

Roermond promoot waterevenement op Noorderplas

Roermond

In Roermond vindt begin juni het evenement ‘Roermond Waterstad’ plaats. Het waterevenement bestaat uit diverse onderdelen, met als hoogtepunt de internationale betonkanorace. Dit is een race met betonnen kanos, gebouwd door studenten van universiteiten en hogescholen in binnen- en buitenland. Het evenement vindt plaats van 3 tot en met 6 juni op de Noorderplas in Roermond.

Om dit evenement te promoten gaan de betrokken partners, Gilde Opleidingen, de Gemeente Roermond, het Citymanagement en de stichting Roermond Demarreert, een promotiecampagne starten. Met een autostickeractie wil de organisatie het nieuwe evenement naamsbekendheid geven. De hoofdprijs van de actie is een helikoptervlucht boven Roermond, zo werd maandag tijdens een persconferentie op een rondvaartboot bekend gemaakt. Het nieuwe evenement zou jaarlijks moeten terugkeren op de evenementenkalender.

Voor de betonkanorace hebben de TU Delft, TU Dresden uit Duitsland en het Franse Mines de Douai hun deelname al aangekondigd. Om deze wedstrijd heen is een vier dagen durend spetterend spektakel georganiseerd voor verschillende leeftijden, waar ook het ministerie van Defensie haar medewerking aan zal verlenen. Het evenement wordt zaterdag 6 juni afgesloten met een muziekfestival, waar o.a. Stevie Ann en Dennis zullen optreden.
Provincie:
Tag(s):