woensdag, 8. juli 2009 - 10:21

Roermonds hondenbeleid levert 17 bekeuringen op

Roermond

In het eerste half jaar van dit jaar hebben in Roermond 42 hondenbezitters een waarschuwing gekregen omdat ze hun hond niet hadden aangelijnd. Ook zijn er in die periode 17 bekeuringen uitgedeeld onder meer voor het laten loslopen van de hond, het niet opruimen van hondenpoep en voor het uitlaten van de hond op een speelweide.

In het laatste kwartaal van 2008 werden 4 verbalen uitgeschreven; 1 voor het laten loslopen van de hond, 1 voor het uitlaten van de hond op een speelweide en 2 omdat de hond ergens zijn behoefte deed waar dat niet was toegestaan.

Wethouder Gerard IJff: “De fase van waarschuwen is nu voorbij. Het is belangrijk dat de hondenbezitter zich realiseert dat een hond niet alleen veel plezier met zich meebrengt maar ook overlast kan veroorzaken. En daar dient rekening mee te worden gehouden. Honden moeten binnen de bebouwde kom altijd aangelijnd zijn behalve in de losloopgebieden die te herkennen zijn aan het groene bord. Ook horen honden niet thuis in speelweides en dient de hondenpoep te worden opgeruimd. Op de website van de gemeente is informatie over de regels voor honden en hun baasjes te vinden. Opmerkingen als: “Ik wist het niet” gaan er bij mij dan ook niet meer in”.
Provincie:
Tag(s):