woensdag, 13. mei 2009 - 19:24

Roermondse BOA mishandeld en bedreigd

Roermond

Dinsdagmiddag is een 46-jarige man uit Roermond op de Roersingel in die plaats aangehouden, nadat hij een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van de afdeling Stadstoezicht had mishandeld, beledigd en bedreigd. Dat gebeurde nadat de toezichthouder op een melding van overlast reageerde en ter controle een kijkje ging nemen in het Roercenter. Daar trof hij een man aan die onder invloed van alcohol verkeerde, dit ter plekke consumeerde en twee honden bij zich had.

Nadat de BOA de man op zijn gedrag aansprak werd de man gewelddadig en sloeg hij de ambtenaar tot tweemaal toe. Hierbij werd de BOA ook nog in het bijzijn van het vele publiek met minder fraaie bewoordingen toegeroepen, die als beledigend werden ervaren. Vanwege zijn eigen veiligheid heeft de BOA, die op dat moment alleen was, afstand gehouden. Korte tijd later is de man op de Roersingel door de snel gearriveerde politie aangehouden. De man schopte daarbij naar de politieman. Van Stadstoezicht ontving de amokmaker nog een procesverbaal voor het nuttigen van alcohol.

Tijdens de aanhouding heeft de man de BOA bedreigd, waarna de medewerker van stadstoezicht direct bij de politie aangifte heeft gedaan van mishandeling, bedreiging en belediging. De verdachte is vervolgens overgebracht naar het politiebureau, waar hij in verzekering is gesteld.
Provincie:
Tag(s):