woensdag, 18. maart 2009 - 21:44

Rotaryclub Lelystad-Batavia en Bataviawerf ‘vrienden voor het leven’

Op maandagmiddag 16 maart zijn Rotaryclub Lelystad-Batavia en de Bataviawerf officieel met elkaar verbonden.

In aanwezigheid van directeur Rien Beije van de Bataviawerf, directeur H.J. de Jager van Hajé Restaurants en de Taveerne op de werf en Klaas Wijma, voorzitter van de Rotaryclub Lelystad-Batavia, is het embleem van de Rotary bevestigd bij de ingang van de Bataviawerf.

“De service organisatie Rotary bestaat al meer dan 100 jaar. Daarom vind je in bijna elke stad of streek in de wereld wel een Rotaryclub met een eigen onderkomen.

Onze club Rotary Lelystad-Batavia heeft sinds vorig jaar besloten om de Bataviawerf als onderkomen te kiezen. Met het bevestigen van het bordje bij de ingang is dat officieel bekrachtigd.

Wij voelen ons verbonden met de Bataviawerf en zijn vanaf vandaag ook vriend van de werf door een donatie van € 250,- per jaar te schenken�, aldus Klaas Wijma.

Verbondenheid
Beije is zeer verheugd met het feit dat de Rotary Lelystad-Batavia op de werf het onderkomen heeft. “Hiermede geeft de Rotary aan dat zij onze doelstelling van de Bataviawerf ondersteunt en belangrijk vindt. Mooier kunnen wij het niet bedenken en we zullen de naam met trots uitdragen�, aldus Rien Beije.

Beije en Jager al jaren lid zijn van de Rotary in hun eigen woonplaats.

Goed doel
Rotary is een service organisatie. De leden steunen op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Ze organiseren jaarlijks een manifestatie waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.

Zo is door Lelystad-Batavia al geld geschonken aan de Stichting Buitengewoon in Lelystad en aan de Lelystadse tandarts Rob Watson, die elk jaar naar Nepal vertrekt om daar armlastige Nepalezen tandheelkundige hulp te bieden.

Vakkennis
Klaas Wijma: De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk 'Service above Self'. Bij Rotary betekent dit dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken.

Niet alleen door het mede opzetten van lokale en wereldomvattende fundraisingprojecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis.� Rotaryclub Lelystad-Batavia komt elke dinsdagavond in Restaurant De Taveerne op de Bataviawerf bijeen en telt inmiddels 28 leden.

Op de foto staan van links naar rechts: Rein Beije, H.J. de Jager en Klaas Wijma.
Provincie:
Tag(s):