woensdag, 2. september 2009 - 8:21

Rothschild giraffe geboren in GaiaPark Kerkrade Zoo

Kerkrade

De Limburgse dierentuin GaiaPark Kerkrade Zoo is vanaf vandaag een langnek rijker. Deze geboorte is erg waardevol voor het Europese fokprogramma van Rothschild giraffen. Het 'kleintje', zag vanmorgen rond 10.00 uur het levenslicht, toen giraffe Eura het jong ter wereld bracht. Echt klein is het jong overigens niet, want pasgeboren giraffen zijn al bijna 2 meter lang! Medewerkers van GaiaPark maakten filmopnamen van de geboorte, waarop te zien is hoe het jong ter wereld komt. Welke naam de jonge giraffe krijgt, blijft nog even geheim.

Op 1 september bracht de zeven jaar oude Rothschild giraffe Eura een gezond jong ter wereld in GaiaPark. De komende dagen houden de dierverzorgers moeder en zoon extra goed in de gaten om te zien of het jong goed drinkt. Daarom blijven de giraffen nog even in het binnenverblijf, waar ze overigens goed te bewonderen zijn voor bezoekers van GaiaPark. Ook de twee andere giraffenvrouwtjes van GaiaPark zijn erg geïnteresseerd in de kleine nieuwkomer. Als alles goed gaat, mag de jonge giraffe het buitenverblijf verkennen. Dan kunnen ook de andere savannebewoners, de kudu's, springbokken en struisvogels, de nieuwkomer begroeten.

Omdat de jonge giraffe zo belangrijk is voor het fokprogramma van Rothschild giraffen in Europese dierentuinen, zal hij niet zijn hele leven in GaiaPark Kerkrade Zoo blijven. Waarschijnlijk zal hij na drie à vier jaar naar een andere dierentuin vertrekken om zich daar met een onverwante giraffe voort te planten.
Provincie:
Tag(s):