donderdag, 9. juli 2009 - 17:57

Rotterdamse duiven niet meer vergast

Rotterdam

Het gemeentelijk reinigingsbedrijf Roteb mag in Rotterdam geen duiven meer vergassen. Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad heeft donderdag voor een motie van Groen Links gestemd om diervriendelijke methoden te gebruiken om duivenoverlast in de havenstad tegen te gaan. Groen Links diende de motie in nadat vijf dierenorganisaties aan de bel trokken.

De Roteb liet deze week aan de dierenorganisaties weten dat zij groen licht had gekregen van wethouder Peter Lamers en dat zij al bezig waren met de voorbereidingen om 400 duiven in het centrum te vangen en te vergassen. De dierenorganisaties trokken hierna aan de alarmbel en informeerden de raadsleden. Groen Links diende vervolgens de motie in. De Roteb mag nu alleen nog duiven vangen en vergassen die aantoonbaar ziek zijn en de volksgezondheid daardoor in gevaar kunnen brengen.

Op basis van het advies van de commissie Dierenwelzijn en Stadsnatuur zullen er in de toekomst diervriendelijke methoden toegepast gaan worden om duivenoverlast op te lossen.
Provincie:
Tag(s):