donderdag, 5. maart 2009 - 9:33

Rouvoet pleit voor meer keuzevrijheid voor werk - privé

Groningen

Er zijn veel gezinsvriendelijke regelingen beschikbaar en werkgevers vinden gezinsvriendelijk beleid belangrijk. Maar er kan nog veel winst geboekt worden. Werknemers willen meer thuiswerken en flexibel werken. En hoewel er veel regelingen bestaan, is de cultuur in organisaties er niet naar om ze daadwerkelijk toe te passen.

Dit blijkt uit drie onderzoeken die minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) heeft laten uitvoeren naar gezinsvriendelijk beleid van Nederlandse werkgevers. Het vinden van een goede balans in de mix van werken en tijd voor de kinderen verschilt in Nederland sterk per gezin. Rouvoet pleit daarom voor meer keuzevrijheid voor gezinnen bij de afstemming tussen werk en privé.

Op de vraag waaraan werknemers het meeste hebben om werk en zorg te combineren, scoren thuiswerken en flexibele werktijden (zelf indelen) verreweg het hoogst. Opvallend is dat verbeteringen in de kinderopvang, zorgverlof, verruiming school- en crêchetijden en flexibel ouderschapsverlof beduidend minder genoemd worden.
Provincie:
Tag(s):