dinsdag, 5. mei 2009 - 19:07

Roxette weer op de bühne op Night of the Proms

Amsterdam

Zeven jaar na de noodgedwongen afzegging wordt Roxette opnieuw door Night of the Proms op de affiche geplaatst. Een wereldprimeur! Het Zweedse duo dat in de jaren negentig furore maakte trad namelijk niet meer op na de succesvolle verwijdering van een hersentumor bij de zangeres. Per en Marie tijdens Night of the Proms voor het eerst weer als Roxette op het podium staan.

Roxette, dat zijn Marie Fredriksson en Per Gessle, twee Zweedse artiesten die elk een carrière aan het uitbouwen waren toen ze in 1986 besloten om samen muziek te gaan maken. Hun albums gingen meer dan 55 miljoen keer over de toonbank.

Na een Europese tournee in de herfst van 2001 voor 200.000 fans werd Roxette aangekondigd als topact voor Night of the Proms 2002. Woensdag 11 september, de dag vóór de persconferentie, viel Marie echter flauw in haar huis in Stockholm. In 2001 werd in een ziekenhuis een hersentumor vastgesteld. Een operatie volgde snel, de nabehandeling was intensief en lang. Pas in 2004 liet Marie weer van zich horen op haar volgende soloalbum.
Categorie:
Tag(s):