maandag, 8. juni 2009 - 11:20

RTL speelt 5 tegen 5 voor de mensapen

Hilversum

De campagne 'RTL Staat Voor Aap' beleeft op zaterdag 13 juni z'n hoogtepunt met een comeback van de nostalgische spelshow 5 Tegen 5.

De uitzending staat geheel in het teken van het Wereld Natuur Fonds (WNF) en de campagne om de mensapen te behoeden voor uitsterven.

Drie weken geleden omarmde RTL de mensapencampagne van het WNF. Onder het motto 'RTL staat voor aap' is in diverse programma's aandacht besteed aan mensapen en riepen bekende RTL-sterren televisiekijkend Nederland op om ook voor aap te staan.

Op zaterdag 13 juni beleeft de campagne zijn hoogtepunt met de revival van de spelshow 5 tegen 5. Vier teams met bekende Nederlanders binden de strijd met elkaar aan. Uiteindelijk kan er maar 1 winnaar zijn: de mensaap.

Carlo Boszhard presenteert deze bijzondere 5 Tegen 5. Quinty Trustfull leidt het belpanel, dat deze speciale avond zoveel mogelijk nieuwe WNF-leden hoopt in te schrijven die nodig zijn om te helpen bij het natuurbeschermingswerk voor behoud van de gorilla, chimpansee, orang-oetan en bonobo.

Vier teams met BN'ers spelen in de uitzending tegen elkaar en moeten inschatten hoe de meerderheid van het Nederlandse publiek ergens over denkt. Dit gaat natuurlijk met name over de natuur, het WNF en de mensapen.

De mensapen hebben het erg moeilijk. Elke soort loopt het risico om binnen 50 jaar uit te sterven. In Afrika leven de gorilla, chimpansee en bonobo. Voor hen zijn de grootste bedreigingen jacht en houtkap. In Azië leven de orang-oetans. Hun bossen verdwijnen in rap tempo door de aanleg van oliepalmplantages.

Ook worden jonge orang-oetans bij hun moeder weggehaald en als huisdier verkocht. Bedreigingen die eerder groter dan kleiner worden. De afgelopen 50 jaar is het aantal mensapen gehalveerd. Als we zo doorgaan zijn we de mensapen straks misschien wel allemaal kwijt. En wie staat er dan voor aap?

Kijk daarom aanstaande zaterdag naar 5 tegen 5, steun het WNF en sta ook voor aap!
Provincie:
Tag(s):