woensdag, 1. april 2009 - 21:31

Ruim 10 miljoen sigaretten onderschept

Haelen

De FIOD-ECD heeft in samenwerking met de Douane afgelopen weekend ruim 10 miljoen sigaretten in beslaggenomen. De sigaretten zijn in een container, voorzien van een deklading van handdoeken, de EU binnengebracht in Antwerpen. Dit heeft het ministerie van Financiën woensdag 1 april bekendgemaakt.

Vandaar zijn ze met onjuist opgemaakte douanedocumenten vervoerd naar Haelen in Limburg. Daar is de container in een loods gezet. Op dat moment is er ingegrepen door de FIOD-ECD en de Douane en is er vastgesteld dat de container geen handdoeken maar sigaretten bevatte. Op deze locatie zijn geen aanhoudingen verricht.

Gelijktijdig heeft op een tweetal andere locaties een doorzoeking plaatsgevonden. Daarbij is een hoeveelheid contact geld aangetroffen. Tevens zijn goederen aangetroffen waarvan vermoed wordt dat deze merkvervalst zijn.

Tijdens de doorzoekingen is een verdachte aangehouden. Deze is inmiddels voorgeleid bij de rechtercommissaris en in bewaring gesteld. De sigaretten waren voorzien van vermoedelijk valse Nederlandse accijnszegels en waren kennelijk voor de Nederlandse afzetmarkt bestemd. Een eerste onderzoek naar de verpakking wijst erop dat er sprake is van nagemaakte sigaretten.

De ontdoken belastingen in Nederland bedragen meer dan 1.500.000 euro. Door de FIOD-ECD wordt onder leiding van het Functioneel Parket een nader onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):