donderdag, 16. april 2009 - 18:10

Ruim 20.000 Weerter woningen aangesloten op glasvezelnetwerk

Weert

Circa 22.000 bestaande en toekomstige woningen in Weert zullen medio 2010 zijn aangesloten op een glasvezelnetwerk. Weert is de eerste Limburgse gemeente waar dat op deze schaal gebeurt. Het netwerk wordt aangelegd door het glasvezelbedrijf Reggefiber. De huishoudens kunnen straks allerlei diensten, zoals internet, radio/tv en telefonie via dit supersnelle netwerk in huis krijgen.
Dit heeft de gemeente Weert donderdag bekend gemaakt.

Reggefiber heeft als doel marktleider te worden op het gebied van glasvezelnetwerk en in 2013 minimaal 2 miljoen huishoudens te hebben aangesloten. Het geografisch zwaartepunt van de activiteiten ligt rondom en in de gemeente Eindhoven. Het voordeel daarvan is dat de ontwikkeling van het glasvezelnetwerk gecombineerd kon worden met de structuurvisie van Eindhoven als kennisstad.

De oriëntatie op zuidoost Brabant en de relaties tussen Weert en Eindhoven motiveren het besluit van Reggefiber Weert in dit netwerk op te nemen. Door de introductie vanuit de regio Eindhoven, profiteert Weert vooralsnog als enige gemeente in Limburg van de bestaande expertise en infrastructuur.

Via glasvezel kan meer informatie met een hogere snelheid worden doorgegeven. Naast de basisdiensten biedt glasvezel bij uitstek mogelijkheden voor nieuwe diensten zoals zorg op afstand, beveiliging e.d.
Provincie:
Tag(s):