donderdag, 26. februari 2009 - 21:36

Ruim 300 leerlingen ‘veilig’ de kroeg in

Hoogeveen

Veilig uitgaan is te leren! Dat is de centrale boodschap van Way Out 2009. Ruim 300 leerlingen van het Roelof van Echten College volgen diverse lessen en workshops in het kader van ‘veilig uitgaan.’ Het project wordt maandagavond 2 maart afgesloten met een gezamenlijke excursieavond voor zowel leerlingen als ouders in het Hoogeveense uitgaansleven.

Way Out is bedoeld voor alle derdejaars leerlingen van het Roelof van Echten College. In het eerste deel van het project volgen de scholieren een aantal (mentor) lessen waarin gebruik gemaakt wordt van Way Out materiaal. In het tweede deel volgen ze workshops van onder andere politie, brandweer, ambulance en Verslavingszorg Noord-Nederland. Het project maakt leerlingen bewust van de risico’s tijdens het uitgaan en leert ze hoe zij dergelijke risico’s kunnen vermijden. Zo moet de kans op slachtofferschap van jongeren als gevolg van geweld in het uitgaansleven teruggedrongen worden. Ook wordt aandacht besteed aan de gezondheidsrisico’s van alcohol- en drugsgebruik. Daarnaast bevordert Way Out alternatieve vormen van uitgaan, waarbij beweging en cultuur voorop staan.

Naast lessen en workshops voor leerlingen worden ook de ouders van de scholieren in het project betrokken. Zo’n 200 ouders volgen een workshop van Verslavingszorg Noord-Nederland en doen mee aan een forum in bioscoop Luxor in Hoogeveen met stellingen over uitgaan. Ouders krijgen tijdens de avond volop de gelegenheid om vragen te stellen en kennis te maken met de uitgaansgelegenheden waar hun kinderen mogelijk mee in aanraking komen.

De aftrap van Way Out 2009 vindt plaats op twee locaties. Voor ouders start de avond in het Raethuys, met een opening door Albert Weishaupt, algemeen directeur van het Roelof van Echten College. Leerlingen beginnen de avond in café de Babbel.

Way Out is een jaarlijks terugkerend project, waarin alle derdejaars leerlingen en ouders van het Roelof van Echten College workshops volgen met als thema ‘veilig uitgaan.’ Het project wordt aangeboden in samenwerking met diverse horecagelegenheden in Hoogeveen, de politie, brandweer, Koninklijke Horeca Nederland, Verslavingszorg Noord-Nederland (VVN) en de gemeente Hoogeveen.
Provincie:
Tag(s):