zaterdag, 16. mei 2009 - 19:30

Ruim 60.000 kijkers volgen bevalling op de voet

Antwerpen

In de Antwerpse Zoo staat een olifantje op het punt geboren te worden. Voor het eerst is de bevalling live te volgen via internet. Het is ook een primeur voor de Antwerpse Zoo dat er een olifantje geboren wordt. Speciaal voor de gelegenheid heeft men zaterdagavond voor het publiek een enorm videoscherm voor het Centraal Station geplaatst.

Olifant Phyo Phyo zal waarschijnlijk vanavond nog bevallen na een dracht van 22 maanden. De vader van de baby is de stier Alexander uit Diergaarde Blijdorp.

Zo'n 60.000 kijkers volgen de bevalling op de voet via internet. "Om zoveel mogelijk mensen een blik op Phyo Phyo in haar werpstal te gunnen, vragen we jullie om uit te loggen als je gaat stofzuigen, even naar de bakker om pistolets, de wagen wassen, een boekje lezen op het toilet,….kortom als je meer dan 10 minuten niet meer voor je scherm zit."

Het olifantje dat tijdelijk nog Baby K. heet is zondagmorgen rond kwart voor negen geboren. De Antwerpse Zoo heeft direct ruim vier miljoen geboorte kaartjes verzonden, een wereldrecord.
Categorie:
Tag(s):