dinsdag, 19. mei 2009 - 16:27

Ruim 8 miljoen voor bereikbaarheid Amersfoort

Amersfoort

Met een bijdrage van ruim 8 miljoen euro voor de Kersenbaan en de Hogeweg in Amersfoort levert de provincie Utrecht een belangrijke bijdrage aan de bereikbaarheid van de regio en Amersfoort in het bijzonder.

De uitvoering van deze projecten staat gepland voor 2010. Het geld dat de provincie beschikbaar stelt maakt deel uit van de door de provincie en gemeente opgestelde samenwerkingsagenda.

Verkeerswethouder Luchtenveld van Amersfoort is zeer content met de bijdrage van de provincie: “Met het geld van de provincie is de financiering van verschillende projecten rond. Nu moet alle energie gericht zijn op het uitvoeren van de plannen.

De Kersenbaan en de Hogeweg zijn belangrijke toegangswegen voor Amersfoort die bovendien het verkeersknooppunt Hoevelaken ontlasten. Het aanpakken van de Kersenbaan en de Hogeweg zorgen er samen met de in voorbereiding zijnde maatregelen uit de Pakketstudies voor dat de bereikbaarheid van onze stad en de regio wordt verbeterd. Een goede bereikbaarheid is bovendien een belangrijke voorwaarde voor een gezonde economische ontwikkeling.�
Provincie:
Tag(s):