vrijdag, 20. maart 2009 - 20:06

Ruim baan voor elektrisch vervoer

De gemeente ’s-Hertogenbosch is de eerste gemeente in Nederland die vanuit een gezamenlijk plan van aanpak elektrisch vervoer op verschillende manieren gaat inzetten binnen de gemeentegrenzen. Vandaag, vrijdag 20 maart, tekende de gemeente een intentieverklaring met energiebedrijf Essent, netbeheerder Enexis, de provincie Noord-Brabant, autodeelorganisatie Greenwheels en openbaarvervoerbedrijf Arriva.

Essent, Enexis, de provincie Noord-Brabant en de gemeente ’s-Hertogenbosch zetten elektrische voertuigen in voor hun poolautobestand voor medewerkers. Daarnaast zijn Essent en Enexis pilots gestart om uiteindelijk een groot deel van het woon-werkverkeer van hun medewerkers in ’s-Hertogenbosch te elektrificeren.

Het autobestand van Greenwheels in ’s-Hertogenbosch wordt dit jaar nog met vier elektrische auto’s uitgebreid, inclusief de benodigde infrastructuur; het Mobile Smart Grid en de oplaadpunten van netbeheerder Enexis. Samen met vervoersbedrijf Arriva streeft de provincie Noord-Brabant ernaar om half december 2009 drie elektrische voertuigen in te zetten in de stadsdienstregeling.
Provincie:
Tag(s):