vrijdag, 20. maart 2009 - 20:51

Ruim zesduizend aangiftes via internet

Regio

Het aantal aangiftes via internet bij de politie in Drenthe stijgt nog steeds. In 2008 is er maar liefst 6133 keer aangifte gedaan via het internet, dat zijn er 496 meer ten opzichte van 2007. In totaal zijn er 22.471 aangiftes opgenomen bij Politie Drenthe in 2008.

Dit betekent dat ruim een kwart van de aangiftes inmiddels via het internet wordt gedaan. In 2008 is het meest aangifte gedaan van diefstal van een fiets, gevolgd door diefstal van overige goederen en vernielingen en beschadigingen.

Via het internet kan een burger 24 uur per dag aangifte doen. Dit kan alleen voor delicten op het gebied van diefstal en vernieling, zoals diefstal uit auto's, schuren, scholen, bedrijven, sportcomplexen en vernieling door graffiti. Ook van zakken- of tassenrollerij kan via het internet bij de politie aangifte worden gedaan. Van zaken als diefstal uit een woning, diefstal van een voertuig, vernieling van een voertuig door een ander voertuig en diefstal van identiteitsbewijzen moet aangifte worden gedaan aan het bureau. Wanneer er sprake is van daderindicatie, wanneer er sporen zijn of als er al eerder gegevens over de fiets zijn doorgegeven aan de politie, moet er ook aangifte aan het bureau worden gedaan.
Provincie:
Tag(s):