donderdag, 12. maart 2009 - 10:49

Ruime voldoende voor Regiotaxi Limburg

Maastricht

Reizigers in de provincie zijn tevreden over de Regiotaxi in Limburg. Uit een onderzoek naar klanttevredenheid krijgt de vervoerder een ruime voldoende (7,2) van de reizigers. Dit blijkt uit een onderzoek van de Provincie Limburg.

Hoewel iedereen in Limburg gebruik kan maken van de Regiotaxi, blijkt uit het onderzoek dat met name ouderen gebruik maken van deze vervoerwijze. Meer dan 60% van de reizigers is ouder dan 65. Belangrijkste reismotieven zijn het bezoeken van familie en vrienden, gevolgd door een bezoek aan het ziekenhuis. De ondervraagden hebben aangegeven dat ze zeer tevreden zijn over de manier waarop de telefooncentrale werkt alsmede over de serviceverlening van de chauffeurs van de taxibusjes. Ook de voertuigen scoren een ruime voldoende. De ondervraagden zijn verdeeld over de manier waarop klachten worden afgehandeld. Ten slotte vinden de reizigers dat het ophalen niet altijd binnen de marge van een kwartier voor of na de afgesproken tijd plaatsvindt.

Verder bleek dat de gebruikers van de Regiotaxi over het algemeen gemaksreizigers zijn. De belangrijkste reden om gebruik te maken van de Regiotaxi is volgens de ondervraagden de service van deur tot deur, ten opzichte van de bus of de trein. Het hogere tarief voor het gebruik van de Regiotaxi vindt tweederde van de ondervraagden dan ook acceptabel.

Hoewel er regelmatig berichten over slechte dienstverlening door de Regiotaxi in de media verschijnen, kan worden geconcludeerd dat het hier om incidenten gaat. Op de vele honderden ritten die dagelijks plaatsvinden, is de kans altijd aanwezig dat er af en toe iets mis gaat.
Provincie:
Tag(s):