zondag, 1. maart 2009 - 13:20

Ruimte voor nieuwe mobiele aanbieders

Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken gaat nog meer ruimte maken voor nieuwkomers op de markt voor mobiele communicatie. Dat heeft hij laten weten in reactie op een motie van Kamerlid Martijn van Dam. In de oorspronkelijke plannen van Heemskerk maakte hij al ruimte vrij voor minimaal twee nieuwkomers (naast Vodafone, KPN en T-Mobile) op de mobiele markt.

Heemskerk constateert dat het mogelijk moet zijn om ruimte te maken voor mogelijk nog een derde nieuwkomer. Dit kan door beperking van de vergunningen die Vodafone, KPN en T-Mobile kunnen verwerven op de aanstaande veiling van de zogenaamde 2.6 GHz frequentie.

Oorspronkelijk stond de veiling van de frequenties gepland voor het voorjaar van 2009. Aangezien het veilingmodel door de wijzigingen complexer wordt en de veilingregeling moet worden aangepast en geconsulteerd schuift de planning op. De definitieve veilingregeling wordt, zoals nu voorzien, in het derde kwartaal bekend gemaakt. Agentschap Telecom zal dan een proefveiling in het vierde kwartaal houden. De echte veiling zal dan waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2010 plaatsvinden. Voor het eerst worden daarbij overigens frequenties geveild via het internet.s.
Categorie:
Tag(s):