donderdag, 9. april 2009 - 10:24

Rutten stelt hoge eisen aan PSV

(Elfvoetbal) Als Fred Rutten naar PSV zou komen moeten algemeen directeur Jan Reker en technisch manager Adrie van Kraaij een deel van hun takenpakket en verantwoordelijkheden afstaan. De Eindhovense club praatte woensdagavond lang met Ruttens zaakwaarnemer Kees Ploegsma.

De besprekingen met Reker en commercieel directeur Marcel van den Bunder gingen tot laat in de avond door. Ploegsma deelde mee dat Rutten waarschijnlijk donderdag akkoord zal gaan met de voorwaarden voor ontbinding van zijn contract bij Schalke 04. Zodra dat is gebeurd, is Rutten een vrij man en ligt een terugkeer naar Eindhoven voor de hand.

De 46-jarige trainer heeft via zijn zaakwaarnemer aangegeven positief tegenover een terugkeer te staan. PSV wil dat binnen enkele dagen bekrachtigen met een contract. Als beide partijen rond komen, zal Rutten vergaande bevoegdheden op technisch gebied. Zo eist hij volledige vrijheid voor de samenstelling van de techische staf en wil hij garanties over de mogelijkheden om nieuwe spelers te halen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Rutten wil naast Orlando Engelaar en Eljero Elia ook Marko Arnautovic naar Eindhoven halen. Hij wil daarnaast de enige spreekbuis zijn over voetbalzaken. In de huidige constructie zijn daarover geen duidelijke afspraken gemaakt en praten zowel Reker, Van Kraaij als de trainer met de media over voetbalzaken.

Van Kraaij moet onder Rutten gaan werken en aan hem rapporteren over scouting- en transferzaken. Op het gebied van de jeugdopleiding wil Rutten meer kwaliteit bij de trainers en verlangt hij financiële armslag. Hij was in het verleden zelf hoofd opleidingen bij PSV. De Raad van Commissarissen staat achter de aanstelling van Rutten.
Categorie:
Tag(s):