dinsdag, 30. juni 2009 - 15:05

Ruzie eindigt in aanrijding: twee arrestaties in Amsterdam

Almere

Twee 35-jarige mannen uit Amsterdam zijn maandagavond rond half tien in hun woonplaats aangehouden. Het voertuig waarin de Amsterdammers reden, een Volkswagen Transporter, was maandagmiddag rond zes uur betrokken bij een aanrijding op de Hogering ter hoogte van de Audioweg in Almere.

Na de aanrijding ging de bestuurder van de Volkswagenbus er met hoge snelheid vandoor. Een uitgebreide zoekactie naar het voertuig leverde niets op. Controle van het kenteken leerde dat het voertuig als vermist in de politiesystemen geregistreerd stond. Hierop liet de politie een sms-alert uitgaan waarin verzocht werd uit te kijken naar de blauwe bus. Ook nam de politie contact op met politiekorpsen in de directe omgeving.

Agenten van politie Amsterdam troffen enkele uren later de twee mannen in de bewuste bestelbus aan in de Bijlmer. De inzittenden zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Almere. De recherche van Almere-stad West heeft de zaak in onderzoek. Uit de eerste verklaringen blijkt dat de aanrijding mogelijk een gevolg was van een eerdere ruzie tussen de bestuurders van beide voertuigen.
Provincie:
Tag(s):