donderdag, 12. februari 2009 - 0:16

RWS Zeeland en Heijmans winnen eerste Nederlandse Bouwpluim

Tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw op 11 februari 2009 heeft Elco Brinkman de eerste Nederlandse Bouwpluim uitgereikt aan Rijkswaterstaat Zeeland en samenwerkingspartner Heijmans Infra Management B.V.

Zij ontvingen deze nieuwe stimuleringsprijs voor hun gezamenlijke project ‘Beheer en onderhoud Rijkswegen Zeeland’. Volgens de jury is dit project een typisch voorbeeld van een open dialoog met veel vertrouwen tussen de samenwerkende partijen.

Bovendien was de jury enthousiast over de gehele aanpak en de positieve beweging, die Rijkswaterstaat en Heijmans tot stand hebben gebracht. “Door het wederzijdse respect en vertrouwen tussen de partijen is een klimaat ontstaan, waarin innovatie en samenwerking alle ruimte kregen�, aldus juryvoorzitter Elco Brinkman. “Hiermee sluit dit project het meest aan bij de filosofie van de Bouwpluim, die draait om samenwerking, transparantie, maatschappelijke besparingen en een vernieuwende bouwcultuur.�

Namens de minister van Verkeer en Waterstaat roemde directeur-generaal Rijkswaterstaat, Bert Keijts het stimuleringsinitiatief van de Stichting Nederlandse Bouwpluim. "Ik vind deze prijs een fantastisch initiatief. Wat mij betreft verdient de sector daarvoor zelf een pluim", aldus Bert Keijts vanaf het feestelijke galapodium in Utrecht.

De eerste editie van de Nederlandse Bouwpluim leverde vijftien inzendingen op. Alle ingezonden projecten gaven blijk van een vernieuwende samenwerking in de bouw. Uiteindelijk selecteerde de jury van de stichting Nederlandse Bouwpluim drie projecten. Naast het pilotproject ‘Beheer en onderhoud Rijkswegen Zeeland’ waren dat ‘Zuiderzeehaven Kampen’ en ‘Tunnel Distilleerderij Nolet’. Het project ‘Zuiderzeehaven Kampen’ blonk uit in zijn vernieuwende en creatieve oplossingen. ‘Distilleerderij Nolet’ is een voorbeeld waaruit blijkt dat samenwerking met de juiste expertise kan leiden tot ideale oplossingen.

De stichting Nederlandse Bouwpluim wil een maatschappelijke verankering van de nieuwe bouwcultuur stimuleren door goede samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers bij infrastructuurprojecten te belonen met een jaarlijkse prijs. De Bouwpluim richt zich voorlopig alleen op infrastructurele werken en gaat uit naar het team van opdrachtgevers en opdrachtnemers, dat heeft bewezen transparant en vernieuwend samen te werken.
Provincie:
Tag(s):