zaterdag, 17. januari 2009 - 21:03

Sahar bij Graafschap nu al 'Ben The Man'

(Elfvoetbal) Sterk aan de bal, continu aanspeelbaar, gretig en nog scorend ook. Ben Sahar heeft veel indruk gemaakt tijdens zijn debuut voor De Graafschap. De international van Israël had amper zeventien speelminuten nodig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken.

De huurling startte in de basis - waardoor routinier Geert den Ouden naar de reservebank werd verwezen - en draaide de bal prachtig in de verre hoek van het doel, nadat hij Steef Nieuwendaal met een al even zo fraaie beweging op het verkeerde been had gezet op de rand van het strafschopgebied: 1-0.

Ook voor én na die treffer maakte 'Ben The Man' een zeer behoorlijke indruk in Doetinchem. Hij vormde een uitstekend aanvalsduo met De Graafschap's jeugdproduct Luuk de Jong; het broertje van Ajacied Siem de Jong. Ondertussen maakte clubtopscorer Jason Oost veel meters op het middenveld en was ook hij geregeld voorin te vinden.

Willem II speelde daar slecht op in en kon weinig weerstand bieden in de Achterhoek. De Tilburgers konden in De Vijverberg geen moment laten zien waarom ze tegen het linkerrijtje van de Eredivisie aanhikken. Creativiteit ontbrak, verdedigend stond het lang niet altijd goed en ook op het middenveld was De Graafschap beter dan de Brabanders. Ook het inbrengen van Sergio Zijler - direct na de rust - en George Mourad - een minuut of twintig voor tijd - veranderden daar niets aan. Zijler stapelde fout op fout, terwijl de Zweedse stormram Mourad amper bij het spel werd betrokken.

Dankzij de zege op Willem II klimmen de Gelderlanders op naar de veertiende plaats van de ranglijst. De Brabanders blijven staan waar ze stonden: tiende in de Eredivisie.
Categorie:
Tag(s):