dinsdag, 1. september 2009 - 14:30

Samenscholingsverbod voor de wijk Veldhuizen A in Ede verlengd

Ede

De burgemeester van Ede heeft na overleg met politie besloten tot het verlengen van het samenscholingsverbod voor een periode van zes maanden in de wijk Veldhuizen A te Ede.

Het samenscholingsverbod was ingesteld op 6 september 2008 tot 6 maart 2009 en eenmaal verlengd tot 6 september 2009. Nu volgt een tweede verlenging van het samenscholingsverbod tot 6 maart 2010.

Het samenscholingsverbod is gebaseerd op artikel 2.1.1.1 van de A.P.V. en is een extra maatregel om de openbare orde in het aangewezen gebied te waarborgen en bewoners een gevoel van veiligheid te geven.

De handhaving van het samenscholingsverbod richt zich op personen die in het gebied overlast veroorzaken.

Het verbod houdt in dat het niet is toegestaan in het aangewezen gebied met vier of meer personen bij elkaar te staan. De politie beoordeelt of daarbij overlast of verstoring van de openbare orde dreigt. De politie blijft het samenscholingsverbod handhaven en bij overtreding ervan zullen aanhoudingen worden verricht.

Gebied en periode
Het gebied waarin het samenscholingsverbod van kracht is, wordt omsloten door
· noordelijke zijde: N224;
· oostelijke zijde: Proosdijerveldweg;
· zuidelijke zijde: Veenderweg
· westelijke zijde: Singel Clingendaal/Annadaal, Slotlaan, Nienhof, Singel Binnenhof.

Het samenscholingsverbod wordt verlengd vanaf 6 september 2009 aanstaande en is van kracht voor de duur van zes maanden, tot 6 maart 2010 of tot het moment dat deze eerder wordt ingetrokken. Het samenscholingsverbod ligt ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in Raadhuis De Doelen.
Provincie:
Tag(s):