donderdag, 26. februari 2009 - 17:07

Samenwerking veilig uitgaan Hoogeveen voortgezet

Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen, politie, justitie en de afdeling Hoogeveen van de Koninklijke Horeca zetten de samenwerking voort op het gebied van veilig uitgaan in Hoogeveen. Maandag 2 maart wordt een vernieuwde overeenkomst getekend tussen de partijen.

Uitgaansgebieden zijn vaak de visitekaartjes van een stad of gemeente. Als daar een prettige sfeer heerst en de veiligheid voor iedereen gegarandeerd kan worden, dan heeft dat een positieve uitwerking op de hele regio. In de praktijk blijkt dit een te zware taak en verantwoordelijkheid om aan één partij over te laten, zoals de politie of de horecaondernemers. Daar is een structurele samenwerking voor nodig van alle betrokken partijen.

Eind 2006 werd voor het eerst een overeenkomst getekend tussen de gemeente, politie, justitie en de horeca. Doel was - en is nog steeds – samen concrete maatregelen treffen die leiden tot een betere kwaliteit van het uitgaansgebied en veiliger uitgaan. Daarbij wordt vooral gekeken naar het onveilige gevoel van het uitgaanspubliek, hangjongeren, glas en andere rommel op straat, geweld op straat, ‘slooproutes’ en geluidsoverlast vanuit de cafés.

De afgelopen twee jaar is een aantal zaken gerealiseerd, zoals cameratoezicht, afsluiting van de Grote Kerkstraat, het cleanteam (ruimt zondagochtend glas en andere rommel op), de inzet van een beveiligingsbedrijf (ogen en oren van de politie) en de horecatelefoon (rechtstreekse verbinding met de politie in het uitgaansgebied).
Provincie:
Tag(s):