zaterdag, 2. mei 2009 - 12:34

Schade aan talud Wilhelminabrug

Deventer

Bij de aanleg van het glasvezelnetwerk in Deventer is schade ontstaan aan het talud van de Wilhelminabrug aan de kant van de Bokkingshang. Dit heeft de gemeente bekendgemaakt.

Hierbij is onder andere het fietspad beschadigd. Om de situatie goed in beeld te kunnen brengen en om mogelijk ongelukken te voorkomen, heeft de gemeente het aantal rijbanen teruggebracht naar 2.

De rijbanen worden doormiddel van hekken van elkaar gescheiden. De verwachting is dat de afzetting nog enkele dagen blijft staan.

Veiligheid voorop
Om de plaatsing van een technische ruimte ten behoeve van het glasvezelnetwerk mogelijk te maken, is een damwand in het talud geslagen. Deze damwand moet de dragende functie van het talud deels overnemen.

Bij de plaatsing is de grond achter de damwand in beweging gekomen. Hierdoor zijn de heg en het fietspad weggezakt. Daarnaast is de betonband tussen fietspad en rijbaan van zijn plaats verschoven.

Vooralsnog is er geen schade aan de rijbaan waarneembaar. De situatie wordt nu verder onderzocht en indien noodzakelijk worden er verdere maatregelen getroffen.
Provincie:
Tag(s):