zaterdag, 20. juni 2009 - 13:48

Schoenkuipenbrug dicht om munitieonderzoek

Zwolle

De Schoenkuipenbrug is op dinsdag 23 juni afgesloten vanwege een onderzoek naar mogelijke munitie in dit gedeelte van de Singelgracht en het Almelose Kanaal. Dit heeft de gemeente Zwolle bekendgemaakt.

Een speciaal team gaat met een boot de locatie scannen. Met een zogenaamde magnetometer wordt dan gekeken of er munitie in de bagger ligt.

Het onderzoek brengt geen enkel risico met zich mee, omdat de scan niet in de bagger maar op het wateroppervlak gedaan wordt. Als de werkzaamheden zijn afgerond zal de brug zo snel mogelijk weer worden opengesteld.

Mocht de scan wijzen op mogelijke munitie, dan worden afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek, aanvullende maatregelen genomen. Het munitieonderzoek heeft geen gevolgen voor de planning van de baggerwerkzaamheden in de Singelgracht.

De omleidingroute voor fietsers wordt door middel van borden aangegeven. Voetgangers wordt geadviseerd een andere looproute te nemen. Voor het gemotoriseerd verkeer blijft het parkeerterrein de Turfmarkt normaal bereikbaar.
Provincie:
Tag(s):