donderdag, 7. mei 2009 - 17:48

Scholen dok Zuid van start

Apeldoorn

Op 11 mei aanstaande wordt de Vleugelschool dok Zuid geopend. Een bijzonder gebouw waar drie scholen in worden gehuisvest: Sebastiaan (katholiek), De Reiziger (openbaar onderwijs) en het Kompas (protestant christelijk).

Daarnaast zal Kinderopvang OOK in het gebouw met de “Kinderkajuit� een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal en ruimte voor buitenschoolse opvang starten.

De scholen verzamelen zich op hun oude locaties om 08.40 uur. Daar laten ze ballonnen op. Daarna lopen de scholieren naar het nieuw schoolplein. Wensink Dancemasters is daar aanwezig om samen met kinderen en ouders de nieuwe school in te dansen. Dat gebeurt direct na aankomst om 09.00 uur. Daarna spreekt wethouder Reitsma (wethouder Zuid Vooruit!) en tenslotte overhandigt zij een cadeau voor de 500 kinderen.

De Vleugelschool maakt straks deel uit van dok Zuid, het grootste Kulturhus van Gelderland. Hierin komen ook een bibliotheek, een wijkcentrum, de wijkraad, een Centrum voor Jeugd en Gezin, huisartsen en een apotheek. Het multifunctionele centrum in dok Zuid zal over tweemaanden gereed zijn. De feestelijke opening van het MFC is op 10 oktober 2009.

Het verbeteren van de voorzieningen in Zuid draagt bij aan het programma van Zuid Vooruit. Het doel is dat Zuid ook in de toekomst een fijne wijk is om te wonen, te werken en te leven.
Provincie:
Tag(s):